Foresta metsätietojärjestelmä julkaistiin tuotantoon

Ensimmäiset asiakkaat ottivat Forestan käyttöönsä

Bitcompin kehittämä metsäjärjestelmä Foresta on otettu tuotantokäyttöön. Bitcomp on panostanut viime vuosina voimakkaasti metsäsektorin digitalisaatioon ja uuden sukupolven metsäjärjestelmiin, joissa hyödynnetään satelliittikuvia ja tekoälyä. Kesäkuussa lanseerattu metsävarojen ja metsätöiden hallintaan tarkoitettu Foresta, onkin jo toinen lyhyellä aikavälillä tuotantoon viety metsäjärjestelmä. Vuosien kehitystyö näkyi Forestassa, sillä sadat käyttäjät pystyivät ottamaan järjestelmän käyttöön heti tuotantoon viennin jälkeen.

”Bitcomp jatkaa metsäalan digitalisaation edelläkävijänä Suomessa. Foresta osana Bitcompin muuta tuoteperhettä on osoitus siitä, että pystymme entistä paremmin tuomaan asiakkaillemme juuri heille sopivia ratkaisuja, sekä kehittämään järjestelmiä entistä tehokkaammiksi ja helppokäyttöisemmiksi”, iloitsee Bitcompin toimitusjohtaja Tapani Stjernvall.

Foresta on metsäpalveluyrittäjille, ammattimaisille metsänomistajille, kunnille, kaupungille ja oppilaitoksille suunnattu suunnitteluohjelmisto. Forestan avulla käyttäjä voi hallita metsäomaisuutta sekä suunnitella ja toteuttaa siihen liittyviä töitä. Ohjelmistolla voi esimerkiksi tehdä metsä- ja leimikkosuunnitelmia, tila-arvioita sekä sitä voi tarvittaessa laajentaa erilaisilla lisäosilla, kuten Foresta Maastolla (maastosuunnitteluun) ja Foresta Työnhallinnalla (metsätöiden suunnitteluun ja toteutukseen). Saatavilla ovat myös Simosolin tuottamat ajantasaistus- ja suunnittelulaskentapalvelut sekä rajapintaratkaisut, kuten esimerkiksi metsänkäyttöilmoitusten lähetykseen, Kuutio -palveluun ja PiiMega ForestPro -palveluun käytetyt ratkaisut.

“Forestan ansiosta pystymme vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin entistä tehokkaammin ja tekemään jo nyt monipuolisesta järjestelmästä entistä paremman. Asiakkaidemme kanssa käytyjen keskusteluiden pohjalta olemme nostaneet työjonoon jo useita kehityskohteita esimerkiksi maastotyöskentelyn sujuvoittamiseksi ja hiilensidonnan seuraamiseksi”, kertoo Forestan tuotepäällikkö Eero Kananen.

Useita parannuksia ja uusia aineistoja on siis luvassa. Esimerkiksi ajantasaiset satelliittikuvat ja niistä tulkitut hakatut alueet ovat palvelussa jo saatavilla. Tulevaisuudessa tekoälyyn ja satelliittidataan perustuvia ominaisuuksia tuodaan lisää osaksi Foresta-järjestelmää ja palvelua myös kehitetään entistä skaalautuvammaksi hyödyntämällä pilvipalveluita.

Mikäli olet kiinnostunut ottamaan Forestan käyttöösi, ota yhteyttä foresta@bitcomp.fi 

 

Tai kysy lisää

Eero Kananen, Tuotepäällikkö

eero.kananen@bitcomp.fi p. 040 5862850

Jani Heikkilä, Myyntijohtaja

jani.heikkila@bitcomp.fi p. 040 6828821

Forestaan pääset kirjautumaan tästä.

Previous
Previous

Foresta siirtyy hyödyntämään uuden sukupolven metsäanalytiikkaa